Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
5 tips tegen voedselverspilling 5 tips tegen voedselverspilling

5 tips tegen voedselverspilling

Geplaatst: 2 januari 2024

Hoe verspil je geen eten?

Ligt in jouw koelkast niet iets te vaak vergeten en bedorven eten? En vind je het zonde etensresten weg te gooien? Wij ook! Gelukkig hoef je geen superheld te zijn om eten te redden. Zet een stap in de groene richting en lees snel verder voor 5 duurzame tips tegen voedselverspilling.

1. Zet je koelkast op 4 graden

Wist je dat je de ideale koelkast temperatuur 4 graden is? Je eten blijft op deze temperatuur langer goed en bacteriën blijven weg. Check dus snel de temperatuur van je koelkast en stel het in op 4 graden.

2. Maaltijden preppen

Haal je innerlijke maaltijdprepper naar boven! Neem wat tijd in het weekend om je maaltijden voor te bereiden voor de komende week. Snij groenten, kook alvast pasta of rijst voor en bewaar ze in handige bewaardozen. Zo kun je altijd een smakelijke, zelfgemaakte maaltijd klaarmaken zonder voedsel weg te gooien. Lekker duurzaam én fijn voor de portemonnee!

Shop bewaardozen >

3. Restjes groenten of fruit over? No worries!

Groenten en fruit weggooien is zonde. Je hebt meer dan genoeg opties om hiervan iets lekkers te maken. Heb je groentes over? Snij het fijn en maak een heerlijke soep. Iets te veel fruit gehaald? Gooi het in de blender voor een gezonde smoothie. En heb je nog veel bananen over? Bak een bananenbrood!

4. Bewaren in bijenwas wraps

Wikkel je stukken kaas, fruit, groenten of brood in bijenwas wraps en ze blijven langer vers. Het beste van alles is dat je ze keer op keer kunt gebruiken, waardoor je geen plastic of aluminium folie meer hoeft te gebruiken. De wraps zijn erg flexibel en verkrijgbaar in diverse formaten. Je kunt hiermee dus verschillende etenswaren en bakjes afdekken. Bijen blij, jij blij!

5. Kleine porties sauzen invriezen

Ben jij een echte thuiskok en maak je graag verse sauzen zoals pesto, tomatensaus of currypasta? Giet restjes van de saus in een ijsblokjesvorm of kleine vrieszakjes en bewaar ze voor later gebruik. Ook heb je op deze manier de perfecte hoeveelheid saus bij de hand voor je volgende gerecht.

Bewaar op Pinterest

Neem ook een kijkje op Pinterest voor nog meer inspiratie!Meer inspiratie opdoen?
Moederdag ontbijt Moederdag ontbijt Geplaatst op: 13 mei 2024
Recept bubble tea Recept bubble tea Geplaatst op: 2 januari 2024
Melissa's Mexicaanse Fiesta Melissa's Mexicaanse Fiesta Geplaatst op: 17 juli 2023