Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Geïnspireerd opruimen als Marie Kondo Geïnspireerd opruimen als Marie Kondo

Geïnspireerd opruimen als Marie Kondo

Geplaatst: 11 januari 2024

Tips voor het opruimen van je huis

“Opruimen” of “Marie Kondo-en”, twee werkwoorden waarvan één wel in het woordenboek staat. Je hoort steeds meer over deze bekende opruimmethode. Je vrienden zijn aan het opruimen, je collega’s, influencers op Youtube en je ziet het zelfs op het nieuws. Maar waar komt deze trend ineens vandaan? Uit Japan! Daar is opruimgoeroe Marie Kondo erg bekend en succesvol dankzij haar bijzondere opruimtechnieken. 

Does it spark joy?

Met de KonMari methode motiveert Kondo mensen om op te ruimen. De belangrijkste regel is dat je alleen iets mag houden wat je blijheid geeft. Vraag jezelf tijdens het opruimen continue af: "Does it spark joy?". Als het antwoord 'ja' is dan mag je het houden. Is het antwoord 'nee' dan geef of gooi je het weg. Een andere tip is om op te ruimen per categorie in plaats van locatie. Begin bijvoorbeeld met 'spoelgoed' en niet met de 'speelhoek'. 

Opbergvakken creëren met manden

Marie Kondo heeft meerdere slimme technieken om spullen op te bergen, één van die technieken is het creëren van vakken in je kasten. Hiervoor zijn opbergmanden en lademanden ideaal. Op deze manier kan je aparte compartimenten maken voor bijvoorbeeld je sokken, ondergoed, (sport)leggings en andere kledingstukken. Sorteer alles op een slimme manier, rol bijvoorbeeld kleding op dan kan je eenvoudig dat ene shirtje pakken zonder een hele stapel door te spitten. 

Opbergsystemen en opbergboxen

Heb je een creatieve hobby of kleine kunstenaars in huis rondlopen? Kies dan voor opbergsysteem met lades voor het opruimen van potloden, papier, lijm en andere hobby materialen. In ieder lade kan je weer iets anders kwijt! Ook zijn deze opbergsystemen ontzettend handig voor het opruimen van administratie. Label de lades en je kan voortaan binnen een handomdraai papierwerk vinden. Wil je grotere items opbergen zoals beddengoed, kleding of schoenen? Ga dan voor grote opbergboxen. Bij Xenos vind je opbergboxen in allerlei afmetingen!

Lange leve ladekasten

Wil je een mooi opbergmeubel voor in de woonkamer, slaapkamer of hal? Ga dan voor een houten of metalen ladekast. Deze kasten staan ontzettend stijlvol in jouw interieur. Bovenop de kast is plek voor mooie woonaccessoires zoals een trendy vaas met droogbloemen, fotolijsten met prints of een mooie kandelaars met kaarsen. Groepeer je favoriete items bij elkaar dan krijg je een gezellig geheel zonder dat het onoverzichtelijk wordt. 

Deel jouw opruimtips en het eindresultaat met #xenos

Ben je nu geïnspireerd om vanalles op te ruimen en ook te Marie Kondo-en? Wij zijn benieuwd naar jouw opruimtips en het eindresultaat van jouw mega opgeruimde kast of kamer. Deel je foto met andere Xenos fans doorgebruik te maken van de hashtag #xenos of tag @Xenos_NL. Wie weet zie jij jouw foto terug op een van onze social media kanalen of op de webshop.

Meer inspiratie opdoen?
Ideeën om een schutting te decoreren Ideeën om een schutting te decoreren Geplaatst op: 14 mei 2024
Paaseieren zoeken Paaseieren zoeken Geplaatst op: 11 maart 2024
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 2 januari 2024
Dek de perfecte kersttafel Dek de perfecte kersttafel Geplaatst op: 27 december 2023