Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Zelf oorbellen maken voor Moederdag Zelf oorbellen maken voor Moederdag

Zelf oorbellen maken voor Moederdag

Geplaatst: 11 april 2024

Maak je eigen moederdag sieraden

Wil je je moeder verrassen met een uniek en persoonlijk cadeau voor Moederdag? Ga voor oorbellen die je met een paar simpele stappen én heel veel liefde zelf maakt. Laat je inspireren en maak een mooi sieraad speciaal voor de liefste moeder! 

Benodigdheden

  • Kralenset
  • Nylon draad
  • Oorbelhaakjes
  • Sieradentangen

Voorbeeld 1 - Kralen oorringen 'Love Mama' 

Deze schattige ringoorbellen bestaan uit vrolijke (letter)kralen. De kralen aan de ene oorbel vormen het woord 'love' en de anderen het woord 'mama'. Het is leuk om twee verschillende woorden te gebruiken voor een speels effect, maar je kunt ook twee keer 'mam' rijgen. Of ga voor een andere kort woord voor een extra persoonlijke touch. Bepaal vooraf welke kralen je aan de ring wil rijgen en in welke volgorde. Rijg altijd eerst een stopkraaltje en knijp dit lichtjes vast met een sieradentang. Rijg vervolgens de andere kralen één voor één aan de ring. Eindig met een stopkraaltje die je weer dichtknijpt. 

Voorbeeld 2 -  Lange oorbellen 'Love More' 

Een andere leuke variatie zijn deze lange, kleurrijke oorbellen. Ook hier vormen de kralen twee verschillende woorden, namelijk 'love' en 'more'. Kies de kralen uit en leg ze op volgorde in een schaaltje. Ga voor kralen met verschillende groottes en mix & match je favoriete kleuren. Knip de nylondraad af op de gewenste lengte  (rekening houdend met een beetje speelruimte). Knoop een klein ringetje aan het uiteinde en hang hier een grote hartjes hanger aan. Rijg de andere kralen eraan en knoop de draad vast aan het oorbelhaakje en knip het nog bij. 

Tip! Door grote letterkralen af te wisselen met kleinere kralen springen de woorden er meer uit. 

Een liefdevol moederdagcadeau

Een zelfgemaakt cadeau is een perfect moederdagcadeau en dat geldt ook zeker voor zelfgemaakte oorbellen! Laat je inspireren door bovenstaande voorbeelden en gebruik ook je eigen creativiteit. Zo maak je de oorbellen die precies bij haar passen en ze met veel plezier en trots zal dragen. Geef het op Moederdag cadeau in een mooi (organza)zakje. Fijne Moederdag! 

Shop alle benodigdheden

Bestel alles wat je nodig hebt om oorbellen te maken én te bewaren online bij Xenos of kom langs bij een van onze winkels bij jou in de buurt. 

Vier Moederdag met Xenos

Bij Xenos vind je alles voor de liefste mama. Van klant-en-klare moederdag cadeaus tot knutselspullen voor zelfgemaakte moederdag cadeaus. Bekijk alles en laat je inspireren! 

Gemaakt in samenwerking met @happyhandmadeliving

Meer inspiratie opdoen?
Zelf een cadeau maken voor de juf Zelf een cadeau maken voor de juf Geplaatst op: 3 juni 2024
Top 10 Vaderdag cadeaus Top 10 Vaderdag cadeaus Geplaatst op: 23 mei 2024
Top 10 Moederdag cadeaus Top 10 Moederdag cadeaus Geplaatst op: 6 mei 2024
Budget cadeautips voor Moederdag Budget cadeautips voor Moederdag Geplaatst op: 6 mei 2024