Menu
 • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
 • Gratis bezorging vanaf €35,-
 • Levertijd 1-2 werkdagen
 • Klantenbeoordeling van 9
DIY: paint pouring DIY: paint pouring

DIY: paint pouring

Geplaatst: 7 juni 2023

Paint pouring art

Ken jij paint pouring al? Het is de nieuwste rage in crea-bea land. Met de speciale verf creëer op een eenvoudige manier een mooi abstract effect. Het eindresultaat lijkt vaak op gekleurd marmer. Hoe gaaf! Ben je benieuwd hoe je zelf een paint pouring schilderij maakt? Lees dan snel verder want in deze blog leggen wij het stap voor stap uit. 

DIY hartje met paint pouring

In deze do it yourself leggen wij uit hoe je een schildersdoek, in de vorm van een hartje, versierd met paint pouring. Op een super simpele manier verander je het kale schilderdoek naar een abstract kunstwerk. Laat de Picasso in jezelf naar boven komen! 

Wat heb je nodig?

 • Pouring paint of acryl verf met pouring medium
 • Schilderdoek 
 • Tafelzeil of opengeknipte vuilniszak
 • Plastic handschoenen
 • Plastic beker
 • Roerstaafjes

Werkwijze

 1. 1. Afdekken en klaarleggen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dek je werkblad af met een tafelzeil of een opgeknipte vuilniszak om een kliederboel te voorkomen. Trek ook plastic handschoenen aan zodat je handen niet vies worden. Leg de gekozen ondergrond neer op je werkblad en zorg ervoor dat deze stabiel staat of vlak ligt. 

 1. 2. Megen en gieten

Nu gaan we écht aan de slag! Giet de gewenste kleuren pouring paint samen in een mengbeker, zodat er meerdere lagen ontstaan. Speel met de hoeveelheden voor een mooi effect. Voor een klein doek is een halve beker verf genoeg. Roer deze indien gewenst een beetje door elkaar, maar niet te veel, dat gebeurd vanzelf tijdens het gieten. Giet de inhoud van de maatbeker in één keer over de gekozen ondergrond. 

Heb je geen pouring paint maar wel acryl verf? Geen probleem! Meng de acryl verf dan met pouring medium, daarmee krijg je hetzelfde eindresultaat!

 1. 3. Bewegen

Beweeg de ondergrond vervolgens rustig heen en weer zodat de verf zich gelijkmatig over het doek verspreid en uitloopt. De kleuren mengen zich vanzelf waardoor er een kleurrijk geheel ontstaat. Door het doek op een bepaalde manier te bewegen kun je de richting van de verf bepalen. Vergeet niet om de randen mee te nemen!

 1. 4. Drogen

Ben je tevreden met het eindresultaat? Laat het doek dan minstens 12 uur drogen. Als je meer verf hebt gebruikt dan een halve maatbeker, dan wordt de droogtijd uiteraard langer. 

 

Ondergronden voor paint pouring

Krijg je geen genoeg van paint pouring? Pak het dan groter aan, bijvoorbeeld met een groot schilderdoek. Uiteraard heb je voor deze DIY meer verf nodig en duurt iets langer voor het schilderij gedroogd is. Maar het eindresultaat zal je niet teleurstellen! Je kunt ook kartonnen letters, papier maché vormen of houten doosjes als ondergrond gebruiken voor paint pouring hobby.

 

Meer DIY inspiratie?

Ben je op zoek naar nog meer do it yourself inspiratie? Bekijk dan eens de DIY inspiratie pagina van Xenos. Ook vind je meer dan genoeg inspiratie op Instagram @xenos_nl. Deel jouw mooiste creatie met #xenos of tag @xenos_nl in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op een van onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?
Knutselen voor Vaderdag Knutselen voor Vaderdag Geplaatst op: 23 mei 2024
Zelf oorbellen maken voor Moederdag Zelf oorbellen maken voor Moederdag Geplaatst op: 11 april 2024
DIY Paaskrans maken DIY Paaskrans maken Geplaatst op: 11 maart 2024
Knutselen voor Pasen Knutselen voor Pasen Geplaatst op: 5 april 2024