Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Gezellige momenten bij de vuurkorf Gezellige momenten bij de vuurkorf

Gezellige momenten bij de vuurkorf

Geplaatst: 7 juni 2023

Langer genieten van zomeravonden in de tuin

Gezellige zomeravonden in de tuin mogen wat ons betreft oneindig duren. Heerlijk met vrienden napraten over de vakantie of avontuurlijke plannen maken. De temperatuur daalt langzaam, maar dat mag de pret niet drukken. Jullie zijn nog lang niet uitgepraat. Met knisperend hout op de vuurkorf houden jullie het wel vol!

Sfeervol moment in de tuin

Met een vuurhaard creëer je een sfeervol moment in de tuin. Het is gezellig en praktisch door de warmte die de vuurkorf of -schaal afgeeft. De vlammen zorgen voor een warme gloed die jouw lichaam op een aangename manier verwarmd. Hierdoor kan je in de zomermaanden extra lang genieten van jouw tuin. Met z’n allen in de frisse buitenlucht. Bijna niks is zo knus!

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ByMarloesThuis (@bymarloesthuis) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Interieur & lifestyle blogger (@happy__ayla) op

Terrashaard, vuurkorf of vuurschaal?

Redenen genoeg om een vuurkorf, terrashaard of vuurschaal aan te schaffen. Maar wat is nu het verschil? Een vuurkorf is een ijzeren mand waarin je hout kan stoken. De mand heeft meestal een ronde of vierkante vorm, maar een andere vorm is ook mogelijk. Een terrashaard of tuinhaard is meestal groter dan een vuurkorf. Dit kan je meer zien als een kachel voor buiten. Soms is een terrashaard voorzien van een deurtje, maar dit hoeft niet zo te zijn. Een vuurschaal bestaat uit een grote schaal waarin je hout kan stoken. Een vuurschaal is vaak voorzien van pootjes waardoor het stevig op de grond staat. De diameter kan uiteenlopen van 50 cm tot 80 cm. Voor elke tuin is een geschikte vuurschaal te vinden!

 

Vuur aanmaken

De beste manier om een vuurkorf aan te maken is met behulp van aanmaakblokjes. Met een verfrommeld stukjes papier (bijvoorbeeld oude kranten) beginnen is ook een optie. Wees wel bescheiden met het papier, teveel hiervan kan leiden tot stevige rookontwikkeling. Vervolgens kan je wat kleine stokjes in de korf of mand leggen totdat het vuur begint te branden. Zodra het vuur echt is gaan branden is het belangrijk om het vuur aan te houden door steeds blokken hout toe te voegen.

Veiligheid bij een vuurkorf

Hoe gezellig een vuurkorf ook is, een vuurtje stoken blijft altijd gevaarlijk. Met deze tips gebruik je een vuurkorf en -schaal op een veilige wijze:

1. Gebruik geen benzine of terpentine om het vuur aan te maken. Hierdoor kunnen gevaarlijke steekvlammen ontstaan. Gooi ook geen bewerkt hout in je mand of korf.

2. Bij sterke wind is niet aan te raden om een vuurkorf of – schaal te gebruiken.

3. Let op de kleding die je draagt, zeker bij het aansteken van vuur. Synthetische stoffen zoals polyester zijn snel brandbaar.

4. Zorg voor een stabiele ondergrond. Leg eventueel een stevige plaat op de ondergrond om het grasveld te beschermen.

 

Meer inspiratie opdoen?
Ideeën om een schutting te decoreren Ideeën om een schutting te decoreren Geplaatst op: 14 mei 2024
Picknick boodschappenlijstje Picknick boodschappenlijstje Geplaatst op: 14 mei 2024
Paaseieren zoeken Paaseieren zoeken Geplaatst op: 11 maart 2024
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 2 januari 2024