Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
In de Indonesische keuken van Toko Lo In de Indonesische keuken van Toko Lo

In de Indonesische keuken van Toko Lo

Geplaatst: 10 augustus 2022

Bihun goreng kecap van Toko Lo

Deze weken staan bij Xenos in het teken van de Wereldkeukens. Tijd om te proeven van smaken van over de hele wereld. Dit keer duiken we in de Indonesische keuken met Lola van Ruller. 

Wie is Lola?

Lola van Ruller is een allround banketbakker met een Indonesische afkomst. Lola was van kleins af aan al in de keuken te vinden. Samen met haar moeder, oma's of tantes. Al vroeg gaf ze aan dat ze banketbakker wilde worden. Ze deed er alles aan om die droom te verwezenlijken. Direct na de middelbare school ging ze naar de bakkersschool. Uiteindelijk gediplomeerd als allround banketbakker. Met ervaring in de banketbakkerij en patisserie, begon haar Indische hart toch sneller te kloppen van Indische en Indonesische gebakjes. Rond haar 19e begon ze met Toko Lo. Indische koekjes en snacks werden op bestelling gemaakt. Al snel volgde de verzoekjes voor hele rijsttafles. In juli 2015 werd Toko Lo officieel ingeschreven bij de KvK. Sindsdien is Toko Lo gespecialiseerd in de authentieke Indische keuken, met name koekjes. Lola staat iedere dag in haar bakery te bakken. Daarnaast trekt ze er regelmatig op uit met haar tjendol express, is ze te vinden op events én verzorgt ze catering opdrachten. In mei 2021 werd het harde werken bekroond met een egen bakbook; Het Toko Lo Indische Bakboek. Het belandde zelfs in de top 5 van hét gouden kookboek van 2021. Vandaag gaat ze laten zien hoe ze bihun goreng kecap maakt. Lees snel verder of kijk de video hieronder!

Ingrediënten:

  • Go-Tan Mihoen
  • 1 stengel lente ui
  • Olie
  • 200 gram kipdijfilet in reepjes
  • 100 gram fijn gesneden wortel
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook 
  • 3 cm verse gember
  • 1 lombok peper
  • Asli sambal brandal
  • Trassi
  • Peper, zout en suiker naar smaak
  • 2 eetlepels Go-Tan woksaus oyster garlic
  • 1 eetlepel Kaki tiga ketjap medja
  • 1 eetlepel Go-Tan soja saus - clean label
  • 1 blokje kippenbouillion
  • 100 gram gebakken tahu reepjes
  • 200 gram paksoi
  • 100 gram taugé
  • 100 gram Go-Tan gebakken uitjes
  • Go-Tan atjar ketimoen

Bereidingswijze:

Stap 1: Kook water met zout.

Stap 2: Week voor ca. 15 minuten de mihoen in het gekookte water.

Stap 3: Giet af en zet het weg voor later.

Stap 4: Snijd de lente ui, lombok peper en paksooi. En zet het weg voor later.

Voor de boemboe:

Stap 1: Pel en snijd de knoflook, sjalot, lente ui, gember en lombok peper fijn.

Stap 2: Stamp de knoflook, sjalot, gember, trassi en lombok peper fijn in de vijzel.

Stap 3: Voeg water, suiker en zout toe. 

Stap 4: Stamp het geheel fijn in de vijzel tot een pasta.

Stap 5: Verhit een wok en voeg olie toe en fruit hierin de boemboe aan.

Stap 6: Voeg de kop samen met de wortel toe.

Stap 7: Voeg oyster saus, ketjap saus en dikke soja saus toe.

Stap 8: Verkruimel 1 blokje kippenbouillon en meng dit goed met elkaar.

Stap 9: Voeg de gebakken tahu reepjes toe.

Stap 10: Voeg de witte onderkant van paksoi toe.

Stap 11: Voeg de geweekte mihoen toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 12: Voeg de groene bovenkant van de paksoi toe samen met de taugé.

Stap 13: Proef en breng indien nodig meer op smaak met peper en zout.

Stap 14: Serveer de bihum goreng met atjar ketimun en de gebakken uitjes. 

Eet smakelijk!

Deel jouw bihun goreng kecap met #xenos

Heb je het recept uitgeprobeerd? Maak een foto en deel het met een andere Xenos fans. Gebruik de hashtag #xenos en/of tag @Xenos_NL. Wie weet zie jij jouw foto terug op een van onze social media kanalen, in de nieuwsbrief of op de webshop! Geschreven in samenwerking met Toko Lo. Benieuwd naar meer recepten? Volg haar dan op Instagram!

Meer inspiratie opdoen?
Recept: tempura donburi (tendon) Recept: tempura donburi (tendon) Geplaatst op: 2 april 2024
Recept: gevulde roze eieren Recept: gevulde roze eieren Geplaatst op: 15 februari 2024
Recept: kleurrijke wafels Recept: kleurrijke wafels Geplaatst op: 1 februari 2024
Recept: kleurrijke popcorn Recept: kleurrijke popcorn Geplaatst op: 1 februari 2024