Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Kerstbal knutselen Kerstbal knutselen

Kerstbal knutselen

Geplaatst: 17 november 2023

Deze blog en foto's zijn gemaakt door Xenos ambassadrice @happyhandmadeliving

Kerstbal versieren: unieke paint pouring kerstballen

Nog even en het is weer Kerst! Wil je dit jaar eens wat anders dan de standaard gouden, zilveren, groene of rode kerstballen? Ga dan aan de slag met Paint Pouring en maak je eigen unieke kerstbalcreatie. In deze blog laat Xenos ambassadrice happyhandmadeliving je zien hoe je paint pouring kan gebruiken om je kerstboom om te toveren tot een kleurrijk geheel. Lees snel verder! 

 

DIY: Druipende kerstballen 

Paint Pouring is hot dit seizoen! Het druip effect zorgt ervoor dat iedereen een ware Picasso kan zijn en druipers is juist wat we willen. Je kan Paint Pouring gebruiken op vlakke ondergronden maar je maakt het extra spannend met ronde vormen. Gebruik de Paint Pouring bijvoorbeeld op saaie kerstballen die wel een update kunnen gebruiken. Hoe je dat doet, lees je hieronder. 

Benodigdheden:

Werkwijze:

Stap 1: Zorg ervoor dat je werkplek goed beschermd is. Dek de ondergrond af met bijvoorbeeld tafelzeil, een vuilniszak of inpakpapier

Stap 2: Voorbereiding: Maak een droogplek voor jouw kerstballen. Prik bijvoorbeeld gaatjes in een oude schoenendoos of gebruik een stuk piepschuim. Je kan de kerstballen dan gemakkelijk op satéprikkers laten drogen. Het is handig om tijdens het werken een wegwerpbordje neer te zetten. Zo vang je meteen de overige verf op die naast je kerstbal valt. Zet alle benodigdheden klaar op tafel en kies welke kleuren jij je kerstbal wilt geven. Ga bijvoorbeeld voor metallic, roze of verschillende kleuren. Haal de kroontjes van de te verven kerstballen af en bewaar deze apart.

Stap 3: Zet de kerstbal op een satéprikker klaar. Giet nu een voor een de kleuren verf in de maatbeker. Gebruik van de hoofdkleur meer en van je accent kleuren iets minder. Gebruik ongeveer 50 ml per kerstbal aan verf in totaal. Maar dit hangt natuurlijk ook af van hoe je giet. Let op! Niet roeren hoor, want dan ben je het effect kwijt.

Stap 4: Pak de satéprikker op en houdt de kerstbal vast bij de overgang van het kroontje naar de satéprikker. Giet nu in een vloeiende beweging de verf over de kerstbal waarbij je de kerstbal draait zodat hij helemaal bedekt wordt. Het wordt een waar kleurenfestijn!

Stap 5: Steek de satéprikker met de kerstbal erop in een houder (schoenendoos of oase/piepschuim) zodat hij rustig kan drogen. Laat de kerstballen minimaal 24 uur drogen en indien nodig langer. Daarna kun je het kroontje terugplaatsen en de bal in de kerstboom hangen. Je kerstballen zijn klaar om te shinen dit kerstseizoen! 

Deel jouw Paint Pouring creatie met #Xenos

Zelf aan de slag geweest met deze DIY of een andere Paint Pouring creatie gemaakt? Laat het zien aan andere Xenos fans! Deel de foto met #xenos of @Xenos_NL en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.

Bewaar op Pinterest

Neem ook een kijkje op Pinterest voor nog meer inspiratie!

Meer inspiratie opdoen?
Zelf oorbellen maken voor Moederdag Zelf oorbellen maken voor Moederdag Geplaatst op: 11 april 2024
DIY Paaskrans maken DIY Paaskrans maken Geplaatst op: 11 maart 2024
Knutselen voor Pasen Knutselen voor Pasen Geplaatst op: 5 april 2024
Paaseieren schilderen Paaseieren schilderen Geplaatst op: 11 maart 2024