Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
3 tips voor de mooiste verticale tuin 3 tips voor de mooiste verticale tuin

3 tips voor de mooiste verticale tuin

Geplaatst: 7 juni 2023

Verticaal tuinieren


Nog een muurtje op je balkon of in je tuin wat nog wel wat kleur kan gebruiken? Denk dan eens aan plantjes aan de muur! Verticaal tuinieren is hip en ook nog eens hartstikke leuk. Bijkomend voordeel is dat je altijd tegen een vrolijke bloemenzee aankijkt en inkijk van de buren vermindert. Uiteraard kan je ook binnenshuis erg goed tuinieren in de hoogte. Benieuwd hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij delen een paar handige DIY tips.

Een goed begin is het halve werk

Als je verticaal gaat tuinieren is de basis van de stelling waarin je bloemen, planten of kruiden komen erg belangrijk. Ga je werken met houten pallets, stalen buizen met ophanghaken of een plastic wandje? Dit heeft namelijk weer effect op de bewatering en afwatering van je verticale tuintje. Onze tip: ga voor een stalen stelling met ophanghaken. Dan kun je je kruiden, bloemen of planten nog eens makkelijk op een ander plekje hangen en hoef je niet uit te kijken met lekkages of verrot hout vanwege de bewatering.  

Hulp bij gebrek aan groene vingers

Zie je zo’n verticaal tuintje wel zitten maar begeven zelfs vetplantjes het nog bij jou? Niet getreurd, er is een oplossing. Je kunt namelijk ook nepplantjes in je tuintje zetten. Misschien niet zo authentiek als echte exemplaren maar wel dé manier om je muur van permanent groen te voorzien. Maak een combinatie van hangplanten en planten in pot, zo creëer je afwisseling en dat maakt het geheel extra leuk om naar te kijken.

Huisje, Boompje, Beestje: de finishing touch

Nu je oase van groen aan de muur met hier en daar of veel kleur af is, wil je het geheel natuurlijk nét wat extra’s geven. Zo ga je met een bamboe windgong voor een zen accent. Heerlijk ontspannend en ook nog eens decoratief. Ben je zo blij met het resultaat dat je jouw verticale tuin in de spotlights wilt zetten? Ga dan voor tuinverlichting zoals een solar guirlande met gekleurde lampjes. De lampjes laden zich op door zonlicht dus geen gedoe met draden en elektriciteit. Ben je een dierenvriend? Maak jouw verticale tuin dan helemaal af met een insectenhotel. Zo help je meteen de bijen, vlinders en andere kleine beestjes die graag tijd doorbrengen op jouw bloemetjes!

Meer inspiratie opdoen?
Overkapping gezellig inrichten Overkapping gezellig inrichten Geplaatst op: 16 mei 2024
Ideeën om een schutting te decoreren Ideeën om een schutting te decoreren Geplaatst op: 14 mei 2024
Paaseieren zoeken Paaseieren zoeken Geplaatst op: 11 maart 2024
DIY: macrame plantenhanger maken DIY: macrame plantenhanger maken Geplaatst op: 7 februari 2024