Menu
Gastblog @budgethome: 5 kerst ideeën Gastblog @budgethome: 5 kerst ideeën

Gastblog @budgethome: 5 kerst ideeën

  • Geplaatst: 3-12-2019
  • |
  • Bekijk meer in: DIY's

Zonder kerstboom toch een kerstgevoel in huis halen 

De dagen worden korter en kouder, het is de hoogste tijd om het binnen gezellig te maken. Nog te vroeg voor een kerstboom? Desiree van @budgethome geeft 5 ideeën om, zonder een kerstboom, toch al het kerstgevoel in huis te halen.

1. Kerstballenhanger

Wel kerstballen, maar geen kerstboom. Ik besloot deze kerstballenhanger te maken door de mooie gouden en groene kerstballen (€1,99 - €3,99) aan een stok te hangen. Ik knoopte de kerstballen vast met draad op verschillende hoogtes, voor een speels effect.

2. Raamtekening in kerstsferen

Xenos verkoopt een setje waarmee je heel eenvoudig een raamtekening met behulp van een krijtmarker kunt tekenen (€2,49). De krijtmarker eerst even goed schudden en een flink aantal keer de punt indrukken, daarna kun je aan de slag. Je plakt het sjabloon op het raam en je trekt de lijnen over. Supermakkelijk, maar het geeft een groot resultaat. Je kunt ook nog zelf leuke quotes of mooie tekeningen printen en deze gebruiken om over te trekken.

3. Kersttakken in grote vaas

Een Scandinavische kerstsfeer breng je in huis door takken in een grote glazen vaas te zetten. De gouden hanger (€2,29) zorgt voor een minimalistisch en tegelijkertijd ook chic gevoel. Ik hou hier zo van!

4. Een huis vol kerstbomen

Hé, kerstbomen? Voor deze kleine kerstboompjes (€0,99 en €1,49) kan ik wel een uitzondering maken toch? Ik plaatste de 5 boompjes in het glazen terrarium (€16,99). Het is net of ze staan te wachten totdat iemand ze uitkiest om mee naar huis te nemen. In januari ruim ik de kerstbomen op en zet ik mooie droogbloemen in het terrarium.

5. Kerstster 

Op Instagram is er een trend gaande waarbij je een ring of ander draadfiguur omwikkelt met lampjes. Het geeft een heel leuk resultaat, maar is stiekem ook wel wat werk. En waar laat je de batterijenhouder? Xenos verkoopt deze metalen ster met verlichting (€4,99) helemaal kant en klaar. Ideaal! De batterijenhouder is erg klein en zit verstopt tussen het groen, waardoor je niet meer moeilijk hoeft te doen.

Nog meer inspiratie

Heb jij ook al zin om langzaamaan je huis kerstproof te gaan maken? Ik hoop dat ik je met bovenstaande ideeën heb kunnen inspireren. Op @budgethome vind je nog veel meer betaalbare interieurinspiratie.