Menu
 • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
 • Gratis bezorging vanaf €35,-
 • Levertijd 1-2 werkdagen
 • Klantenbeoordeling van 9
Griezelige Halloween recepten Griezelige Halloween recepten

Griezelige Halloween recepten

Geplaatst: 18 oktober 2023

Maak iets griezellig lekkers: Halloween taart en cupcakes

Het is weer bijna Halloween en wat is er leuker om te doen in dit herfstweer, dan lekker bakken? Met deze Halloween taart en Halloween cupcakes maak je iets griezelig lekkers. Het is niet alleen heerlijk, maar het ziet er ook nog eens superleuk uit. In de pompoentaart zit een geheime verrassing, namelijk heerlijke M&M’s. Ook de cupcakes zien er spectaculair uit. In deze blog leggen we je eenvoudig uit hoe je dit heerlijks zelf kan maken.

Recept Halloween taart

Benodigdheden

Ingrediënten botercrème

Ingrediënten topping

 • Rolfondant wit
 • Vloeibare kleurstof oranje en zwart om de rolfondant te kleuren
 • Eetbare lijm
 • M&M’s, Halloween oogballen en ander lekker snoepgoed naar keuze

Benodigdheden

Stap 1: begin met de pompoentaart biscuit

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 165°C). Meng de mix, de eieren en het water in een mengkom met roer en mix gerei of gebruik hiervoor een keukenmachine. Na 6-8 minuten op hoge snelheid mengen kan je het beslag gieten in een ingevette bakvorm. Heb je meerdere bakvormen? Dan ben je snel klaar! Heb je maar één bakvorm in huis? Bak de taarten dan na elkaar in de bakvorm af. Vergeet de vorm niet tussendoor schoon te maken. Bak alle drie de delen van de taart vervolgens 35-40 minuten in de oven. Laat de taarten daarna goed afkoelen.

 Stap 2: het stapelen van de taart

Tijd voor het stapelen. Snijd van elke deel met een mes de bovenkant af, zodat deze een vlakke laag vormt. Voordat je gaat stapelen maak je de botercrème. Maak de botercrème door de mix met 500 gram zachte (room)boter te mengen. Stapel de drie verschillende taarten en doe tussen elk deel een dikke laag botercrème smeren. Zo plakken de lagen goed aan elkaar. Draai de taart voorzichtig om en maak een gat in de onderkant van de taart. Dit kan je het beste doen door een hoog glas te pakken en langzaam in de onderkant van de taart te duwen tot deze aan de andere kant uitkomt. Je kan het glas weer omhoogtillen. Nu heb je een groot stuk uit de taart gehaald. Snijd van het biscuit dat uit het glas komt een stukje van 4 cm af en stop deze terug in de taart. Maak het biscuit vast met een beetje botercrème. Nu draai je de taart weer om. Je kijkt nu in het gat van de taart die aan de onderkant dicht zit met de 4 cm biscuit laag. In het gat gooi je nu de M&M’s, maar hou een handje vol over voor op de taart. Om de taart weer dicht te maken, snijd je weer een laag van 2 cm van het biscuit dat je met een glas hebt uitgestoken. Deze maak je weer vast met een beetje botercrème. De taart is nu dicht en niemand ziet dat jij er M&M’s in verstopt hebt!

Stap 3: het bekleden van de taart

Het is belangrijk dat de vulling niet tegen het fondant aankomt. In deze vulling zit namelijk relatief veel vocht en je fondant kan daardoor smelten. Dat ziet er niet mooi uit, dus dat willen we niet hebben. Botercrème toevoegen is daarom een uitkomst. De overgebleven botercrème doe je nu in een bakje samen met een paar druppels oranje kleurstof. Meng de botercrème en het oranje kleurstof goed door. Smeer alle oranje kleurstof rondom de taart. Smeer alles goed uit met een paletmes en een spatel en zorg dat de randen van de botercrème overal even hoog zijn (anders krijg je een scheve taart). Spuit de rest van de botercrème over de bovenkant van de taart en strijk het geheel met een paletmes mooi glad. Zet de taart vervolgens ongeveer een half uur in de koelkast, zodat deze wat steviger kan worden.

Stap 4: het versieren van de taart met M&M’s en Halloween decoratie

Pak nu het rolfondant en verdeel deze in vier stukken. Geef elk deel een andere kleur met de kleurstof. Maak oranje, zwarte en wit rolfondant. Rol met de fondantroller het oranje fondant uit tot een grote lap die om de taart heen past. Bekleed hier de volledige taart mee. Rol vervolgens de zwarte fondant uit. Hier ga je de ogen, het neusje en de mond van maken. Snij deze vormen uit met het mesje uit de moddeleerset. Pak een beetje eetbare lijm en plak de ogen, het neusje en de mond op de taart. Leg nu de M&M’s en het ander (Halloween) snoepgoed boven op de taart. Voor extra decoratie kun je ook nog extra Halloween decoratie toevoegen. Een pompoentaart maken was nog nooit zo makkelijk en leuk. Moet je de taart vervoeren? Gebruik dan een taartdoos om de taart.

Recept Halloween cupcakes

Benodigdheden

 • Choco cupcake mix 
 • 150 gram boter
 • 4 eieren
 • Voor lactosevrij recept: 150 gram zonnebloem- of raapzaadolie

Ingrediënten botercrème

 • Botercrème
 • 500 gram boter
 • Vloeibare kleurstof zwart en rood

Ingrediënten topping

 • Rolfondant wit
 • Vloeibare kleurstof zwart
 • Eetbare decoreergel zwart

 

Benodigdheden

Stap 1: start met de cupcakes

Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, de eieren en de boter (of zonnebloem- of raapzaadolie) in een mengkom met roer en mix gerei of gebruik hiervoor een keukenmachine. Na 6-8 minuten op hoge snelheid mengen kan je het beslag gieten in een ingevette bakvorm. Verdeel de papier cupcake bakvormpjes op een ovenplaat. Schep met een (ijs)lepel het beslag in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak alle cupcakes 30-35 minuten in de oven. Laat de cupcakes daarna goed afkoelen.

Stap 2: het versieren van de cupcakes

Maak de botercrème door de mix met 500 gram zachte (room)boter te mengen. Voeg aan de ene helft van de botercrème rode kleurstof toe en bij de andere helft zwarte kleurstof. Spuit op de ene helft van de cupcakes de rode botercrème en op de andere cupcakes de zwarte botercrème. Voor de cupcakes met duivel oortjes ga je uit het zwarte fondant duivelsoortjes rollen. Rol een klein stukje fondant en buig die een klein beetje, om de ronde vorm van de oortjes te krijgen. Steek deze aan twee kanten in de rode botercrème, voor echte duivelse cupcakes. Voor de vleermuizen cupcakes spuit je zwarte botercrème op de cakejes. Rol de zwarte fondant uit met behulp van de fondantroller en snij met behulp van het mesje uit de moddelleerset de vleugeltjes uit. Deze zet je aan allebei de kanten in de botercrème. Voor de oogjes rol je een stukje wit fondant tot een bolletje. Pak nu de zwarte eetbare decoreergel om een puntje op het witte bolletje fondant te zetten voor het oogje. Zet nu twee oogjes in de zwarte botercrème. Tadaaa! Hele griezelige vleermuis cupcakes.

Meer inspiratie opdoen?
Overkapping gezellig inrichten Overkapping gezellig inrichten Geplaatst op: 22 mei 2024
DIY: macrame plantenhanger maken DIY: macrame plantenhanger maken Geplaatst op: 7 februari 2024
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 2 januari 2024
Thuis oud en nieuw vieren Thuis oud en nieuw vieren Geplaatst op: 27 december 2023